XStamp_Chor_Logo

                                                            PhotoFunia-6ed639

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

logo_smalll

 

kalaneaSmall2

Μιλήστε μαζί μας με Skype

My status

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας

xort

Ενημέρωση γονέων!

Print PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Επιθυμώντας τη συνεχή βελτίωση της επικοινωνίας σας με το σχολείο μας θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου μας καθημερινά ένα διάλειμμα 15 λεπτών από 10.45 έως 11.00. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος οι περισσότεροι καθηγητές θα βρίσκονται στο σχολείο. Ειδικά όμως ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ θα παρευρίσκονται οι περισσότεροι καθηγητές στο σχολείο από τις 10.30πμ έως 11.15πμ, ώστε να έχετε μια σφαιρική ενημέρωση για την επίδοση των παιδιών σας. Την ημέρα αυτή καλό θα ήταν να κάνετε και τη χρήση της γονικής σας αδείας.

Επιπλέον οι ώρες που δέχεται ατομικά ο κάθε καθηγητής τους γονείς για λεπτομερέστερη ενημέρωση είναι οι παρακάτω:

Read more...

Η θεατρική μας ομάδα G στο Δίον!

Print PDF

Το 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη παρουσίασε

τους Όρνιθες του Αριστοφάνη

στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των Ολύμπιων εν Δίω, το 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης παρουσίασε τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.


Σεβόμενοι το πρωτότυπο κείμενο και σατιρίζοντας εύστοχα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας οι μαθητές μετέφεραν μια υπέροχη παράσταση τόσο στις ερμηνείες όσο και στη σκηνοθεσία, αλλά και στις χορογραφίες. 

Μαθητές από σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση στο τέλος ενθουσιασμένοι χειροκρότησαν θερμά και φεύγοντας από το αρχαίο θέατρο είναι σίγουρο πως αποκόμισαν τα υψηλά και διαχρονικά νοήματα του Αριστοφάνη, που τα περνά δεξιοτεχνικά μέσα από τη σάτιρα.

 

Η Β τάξη στον Λευκό Πύργο!

Print PDF

Περιγραφή: D:USERSuserDesktoplp.jpg

H B Γυμνασίου στον Λευκό Πύργο! Η Β τάξη κέρδισε το "Φλουρί" της

βασιλόπιτας κι έτσι απόλαυσε μια υπέροχη εκδρομή με ξενάγηση στον

Λευκό Πύργο! ...και του χρόνου!

Το Σχολείο μας στην 6η νεανική συνάντηση Αρχαίου Δράματος!

Print PDF

Στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα μυούνται χιλιάδες μαθητές, Έλληνες και ξένοι, που συμμετέχουν στην 6η Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω», που διεξάγεται στην Πιερία, στο αρχαίο θέατρο του Δίου και σε περιφερειακά αμφιθέατρα του νομού. Στη συνάντηση, η αυλαία της οποίας άνοιξε στις 15 Σεπτεμβρίου και θα πέσει στις 28 του ίδιου μήνα, συμμετέχουν 26 ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ιράν, την Ουγγαρία και την Κροατία, με τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις να παρακολουθούν περί τους 12.000 μαθητές από την Πιερία αλλά και ευρύτερα την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας.

«Με τη θεατρική ομάδα από την Τεχεράνη δεθήκαμε ιδιαίτερα. Οι Ιρανοί έφυγαν από την Ελλάδα μια μέρα πριν από την παράστασή μας (Όρνιθες) και μας είπαν με λύπη πως θα ήθελαν πολύ να τη δουν. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε μια ξεχωριστή παράσταση στο γρασίδι του πάρκου! Ήταν αξέχαστη εμπειρία και η φιλία μας σφραγίστηκε μ’ αυτόν τον τρόπο για πάντα!», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM ο Δημήτρης Καραμούκας από τη μαθητική θεατρική ομάδα G του 3ου Γυμνασίου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Read more...

Το βραβείο καινοτομίας στην ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Χορτιάτη !

Print PDF

Το βραβείο καινοτομίας κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής του 3ου Γυμνασίου Χορτιάτη! Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους υπεύθυνους της ομάδας, Β.Κοεμτζοπούλου και Σ. Τοκαλατσίδη!

 

Περιγραφή: D:USERSuserDesktopΝέος φάκελος (2)IMG-35be7d62565592352474f91f2947e495-V.jpg

 

Φωτογραφίες Παναγιώτη Σφίγγα

Read more...