XStamp_Chor_Logo

                                                            PhotoFunia-6ed639

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

logo_smalll

 

kalaneaSmall2

Μιλήστε μαζί μας με Skype

My status

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας

xort

Εξαιρετική επιτυχία του Σχολείου μας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου μας!

Print PDF

Εξαιρετική επιτυχία του Σχολείου μας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Δήμου μας! Σε σύνολο 105 μαθητών από όλα τα γυμνάσια του Δήμου μας οι μαθητές μας πήραν τα 4 πρώτα από τα 5 συνολικά βραβεία! Μια επιτυχία που πιστώνεται στους μαθητές μας, στους γονείς τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, ειδικότερα στους φιλολόγους μας! Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην κ.Κουφατζή, η οποία είχε την ευθύνη της οργάνωσης της συμμετοχής μας, αλλά και την επιμέλεια των κειμένων!

Read more...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου στο Χορτιάτη!

Print PDF

9ος Χορτιάτης Trail Run 2019

Ολοκληρώθηκε για ένατη χρονιά ο πρώτος αγώνας βουνού για το 2019, στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη Κυριακή του Μάρτη σε μια ηλιόλουστη μέρα, ο Στυλιανός Καϊάφας, τεχνικός διευθυντής του αγώνα, έδωσε την εκκίνηση σε 255 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Ήταν ένας κατά γενική ομολογία επιτυχημένος αγώνας που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός «σκληρού» αγώνα βουνού!

Οι 233 αθλητές και 22 αθλήτριες αγωνίστηκαν στα μονοπάτια των «παγοποιών», μέσα στο «ρέμα του Λαγού», στο «μονοπάτι της Αρκούδας», στις ανηφόρες με τα «κόκκινα χώματα». Ονομασίες και περιοχές που εντυπωσίασαν τους αγωνιζόμενους και γνώρισαν στον κάθε αθλητή τις περιοχές που ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, και μάλιστα μόλις 15χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Οι μαθητές του Γυμνασίου του Χορτιάτη έδωσαν το παρόν βοηθώντας σε όλο τον αγώνα, δίνοντάς του ένα ιδιαίτερο κλίμα. Μαζί με τα παιδιά και ο διευθυντής τους κος Νειλούδης σε άψογη συνεργασία με τους διοργανωτές. Πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους με πρωτοστάτες το εστιατόριο τα «Κιόσκια» που για ένατη συνεχόμενη χρονιά με την απολαυστική κοτόσουπα κάλυψε τις διατροφικές ανάγκες τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών, η οποία και φέτος απέσπασε τα καλύτερα σχόλια!

Read more...

Ενημέρωση γονέων!

Print PDF

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Επιθυμώντας τη συνεχή βελτίωση της επικοινωνίας σας με το σχολείο μας θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι υπάρχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου μας καθημερινά ένα διάλειμμα 15 λεπτών από 10.45 έως 11.00. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος οι περισσότεροι καθηγητές θα βρίσκονται στο σχολείο. Ειδικά όμως ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ θα παρευρίσκονται οι περισσότεροι καθηγητές στο σχολείο από τις 10.30πμ έως 11.15πμ, ώστε να έχετε μια σφαιρική ενημέρωση για την επίδοση των παιδιών σας. Την ημέρα αυτή καλό θα ήταν να κάνετε και τη χρήση της γονικής σας αδείας.

Επιπλέον οι ώρες που δέχεται ατομικά ο κάθε καθηγητής τους γονείς για λεπτομερέστερη ενημέρωση είναι οι παρακάτω:

Read more...

Το Σχολείο μας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης!

Print PDF

Το Σχολείο μας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης!

Ακούστε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο!

https://www.dropbox.com/s/pylqyd0jy6pry9l/07%20dekembrioyfm%20100%2C6.mp3?dl=0

Περιγραφή: D:USERSuserDesktopD.jpg

Η θεατρική μας ομάδα G στο Δίον!

Print PDF

Το 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη παρουσίασε

τους Όρνιθες του Αριστοφάνη

στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου

Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των Ολύμπιων εν Δίω, το 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης παρουσίασε τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.


Σεβόμενοι το πρωτότυπο κείμενο και σατιρίζοντας εύστοχα τα κακώς κείμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας οι μαθητές μετέφεραν μια υπέροχη παράσταση τόσο στις ερμηνείες όσο και στη σκηνοθεσία, αλλά και στις χορογραφίες. 

Μαθητές από σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση στο τέλος ενθουσιασμένοι χειροκρότησαν θερμά και φεύγοντας από το αρχαίο θέατρο είναι σίγουρο πως αποκόμισαν τα υψηλά και διαχρονικά νοήματα του Αριστοφάνη, που τα περνά δεξιοτεχνικά μέσα από τη σάτιρα.