XStamp_Chor_Logo

                                                            PhotoFunia-6ed639

logo_smalll

 

Διάλεξε ομάδα!!!

Ποια ομάδα υποστηρίζεις
 

Μιλήστε μαζί μας με Skype

My status

Απαντήσεις υποψηφίων Δημάρχων

Print PDF

οι απαντήσεις που ακολουθούν δημοσιεύονται με τη σειρά παραλαβής τους από το Σχολείο

 

1. Απάντηση  του υποψηφίου δημάρχου κ. Αντωνούδη

1) Ασφαλτόστρωση  της αυλής του Γυμνασίου. Το ήδη ασφαλτοστρωμένο κομμάτι είναι σε κακή κατάσταση, με μπαλώματα, προκαλούνται τραυματισμοί και λιμνάζουν τα νερά της βροχής.

Η παρέμβαση στην αυλή πρέπει να γίνει με προσοχή, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι κλίσεις για τα νερά, να τοποθετηθούν σχάρες όπου χρειάζεται και να γίνει από υλικό αντιολισθητικό με ταυτόχρονη διαμόρφωση και χώρων πρασίνου. Επίσης ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ θέλει ανακατασκευή.

2) Στο πίσω μέρος της αυλής προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα κιόσκι με παγκάκια.

Είναι νομίζω το ελάχιστο που μπορείτε να ζητήσετε. Ο χώρος στο πίσω μέρος της αυλής πρέπει να αποκτήσει σύνδεση με το παρακείμενο δασάκι. Ειδικά τις ζεστές μέρες που λειτουργεί το σχολείο αποτελεί ανάσα δροσιάς.

3) Θα θέλαμε επίσης να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Ολοκαυτώματος, χώρος στέγασης της ιστορικής μνήμης και για μας και για τους ξένους που επισκέπτονται το χωριό μας. Επισκεφθήκαμε πρόσφατα τα Καλάβρυτα και εκπλαγήκαμε από το πόσο ουσιαστικά  προβάλλουν το δικό τους Ολοκαύτωμα μέσα σε ένα υπέροχο Μουσείο.

Το μουσείο Ολοκαυτώματος αλλά και η προστασία των χώρων θυσίας (οικία Νταμπούδη και φούρνος Γκουραμάνη) είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από πολλά χρόνια. Έχουν γίνει αιτήματα από την παράταξή μας προς τη διοίκηση του Δήμου που δυστυχώς δεν βρήκαν ανταπόκριση. Η διαχείριση της μνήμης από την επόμενη διοίκηση του Δήμου αποτελεί για μας  πρώτη προτεραιότητα όπως επίσης η ανάδειξη και αξιοποίηση της μαρτυρικότητας, της  ιστορικότητας και του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας, που σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον θα απογειώσει τον Χορτιάτη.

4) Τέλος θα θέλαμε να δημιουργηθεί στέγαστρο στο υπαίθριο γηπεδάκι του μπάσκετ για να μπορούμε να κάνουμε το μάθημα της γυμναστικής, γιατί, τις μέρες που βρέχει, αναγκαζόμαστε να καθόμαστε μέσα στην τάξη. Είμαστε το μόνο Σχολείο του Δήμου που δεν έχει ούτε κλειστό γυμναστήριο ούτε αίθουσα

Πράγματι θα πρέπει με αξιοποίηση του νέου ΣΕΣ (2015-2020) να κατασκευάσουμε νέο Γυμνάσιο. Οι παρεμβάσεις είναι απαραίτητες, όπως το στέγαστρο που αναφέρετε, όμως η λύση για ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολείο θα έρθει μόνο με την κατασκευή καινούριου.

 

2. Απάντηση του Δημάρχου, κ. Καιτεζίδη

Αγαπητοί μας μαθητές,

Το αίτημά σας, για το οποίο και σας ευχαριστώ, περιήλθε σε γνώση μου μόλις σήμερα 13 Μαΐου. Επειδή θέλω να σέβομαι την επικοινωνία μου με τους συμπολίτες μου και ιδιαίτερα με το πιο ευαίσθητο κομμάτι, τη νέα γενιά, σας γνωρίζω ότι το αίτημά σας διαβιβάσθηκε στους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να απαντηθεί τεκμηριωμένα με σαφήνεια και συγκεκριμένα εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου. Σε κάθε όμως περίπτωση αυτός δεν μπορεί να είναι έως την Πέμπτη 15 Μαΐου .Θέλω να εκτιμήσετε το σεβασμό στον ουσιαστικό διάλογο και όχι σε μία «αρπαχτή» απαντήσεων για να χαϊδέψω τα αυτιά νεαρών συμπολιτών μου. Επίσης νομίζω ότι σε όλο αυτό το διάστημα συνεργασίας μας θα έχετε εκτιμήσει την αξιοπιστία στο δημόσιο διάλογο και τις προσωπικές μου δεσμεύσεις.

Ευχαριστώντας σας και πάλι θα επανέλθω για την ενημέρωσή σας ευθύς μόλις θα έχω τη σχετική ενημέρωση

 

3.Απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου κ. Οδυσσέα Μαάιτα

Το 3ο γυμνάσιο Χορτιάτη πρέπει να μεταφερθεί σε καινούριο σύγχρονο κτίριο με όλες τις προδιαγραφές, (εργαστήρια, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π). Όλα τα υπόλοιπα είναι λύσεις “ανάγκης” που μπαλώνουν το πρόβλημα και δεν το λύνουν.

Για την ασφαλτόστρωση της αυλής να θυμίσουμε ότι το γυμνάσιο είχε μια πανέμορφη αυλή την οποία και χάλασαν. Πρώτα χάλασαν το γήπεδο ποδοσφαίρου που είχε και τοποθέτησαν τις δυο αίθουσες βαρέως τύπου γιατί υπήρξε “άμεση ανάγκη” για δυο αίθουσες για την επόμενη χρονιά. Μετά τοποθέτησαν ακόμη δυο αίθουσες KIBO γιατί χρειαζόταν άλλες δυο αίθουσες για την επόμενη χρονιά. Η αυλή του σχολείου θα πρέπει να γίνει αυλή που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες των παιδιών για άθληση, παιχνίδι και δημιουργία.

Αν όπως λέει ο δήμος η παιδεία ήταν άμεση προτεραιότητα έπρεπε να έχει μπει ελαστικός τάπητας στο γηπεδάκι ποδοσφαίρου, διαμόρφωση στο δασάκι με παγκάκια όπως φυσικά και σε όλη την αυλή. Ανανέωση της ασφαλτόστρωσης σε όλη την αυλή.

Το γυμνάσιο σας εδώ και καιρό ζητά το αυτονόητο, να μπορούν οι μαθητές του να αθλούνται όλο το χρόνο. Σε ένα χωριό που είναι στον ορεινό όγκο και οκτώ μήνες το χρόνο κάνει κρύο δεν μπορεί να μην έχει κλειστό γυμναστήριο. Το στέγαστρο στο γήπεδο μπάσκετ θα καλυτέρευε τις συνθήκες για να κάνουν γυμναστική τα παιδιά αλλά δεν είναι λύση. Οι μαθητές του γυμνασίου αλλά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο με όλες τις προδιαγραφές. Πρέπει άμεσα να γίνει κλειστό γυμναστήριο στο Χορτιάτη.

Για το μουσείο ολοκαυτώματος πρέπει να δημιουργηθεί γιατί όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει. Μουσείο που θα συνδέει τα γεγονότα του τότε με την κατάσταση του σήμερα, που θα λέει την αλήθεια και θα διαπαιδαγωγεί την νέα γενιά στο δρόμο του αγώνα, όπως πορεύθηκαν και οι πρόγονοι μας.