XStamp_Chor_Logo

                                                            PhotoFunia-6ed639

logo_smalll

 

Μιλήστε μαζί μας με Skype

My status

Εκδηλώσεις του Σχολείου

Ημέρα Σταδιοδρομίας

Print PDF

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Ημέρα Σταδιοδρομίας» που θα πραγματοποιηθεί στην κοινοτική αίθουσα του Δ.Δ. Χορτιάτη την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στις 9 π.μ.

Αφίσα

 

Πρόγραμμα

Επιστολή Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου

Print PDF

Το παιδικό χωριό Πλαγιαρίου ευχαριστεί θερμά τους μαθητές, τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τη στήριξη που προσέφεραν. Τις ευχαριστίες συνοδεύουν ευχές για πρόοδο στη σχολική και προσωπική ζωή μας.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Διευθυντή του παιδικού χωριού SOS Πλαγιαρίου κ. Γεωργίου Μπασδάρη.

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Print PDF

Η Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

      H  Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκε την έκθεση « Ο Μιρό στη Μαγιόρκα», η οποία φιλοξενήθηκε στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.θ. υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Η έκθεση αυτή , που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλο- νίκη από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2009 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου του 2010, ήταν η μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα για τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο Χουάν Μιρό (1893- 1983).Την περίοδο λειτουργίας της διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις για τον Μιρό και στα υπόλοιπα μουσεία της πόλης.

     Με την καθοδήγηση της ξεναγού του μουσείου παρακολουθήσαμε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι τα 400 περίπου εκθέματα του μεγάλου καλλιτέχνη. Ανάμεσά τους είδαμε γύρω στους 40 πίνακες μεγάλων διαστάσεων, πάρα πολλά  σχέδια, μια τεράστια ταπισερί, χαρακτικά, σημειώματα και βιβλία.

    Ήρθαμε σ΄ επαφή όχι μόνο με τα πολλά πρόσωπα της εικαστικής του δουλειάς (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική κ.ά.) αλλά και με την αύρα που τα περιβάλλει εκεί ,στο χώρο της Μαγιόρκας, του νησιού της Μεσογείου, όπου έζησε και δημιούργησε πολλά από αυτά. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το εικαστικό του ιδίωμα – κηλίδες, πιτσιλιές, ροές, γραφικά, ραφές, καρφιά- που μαρτυρά τη δίψα του να εισβάλει σε νέα πεδία.

    Μια ενδιαφέρουσα ενότητα της έκθεσης ήταν η πιστή μικρογραφία του εργαστηρίου του καλλιτέχνη, που δημιουργήθηκε στον προαύλιο χώρο του Τελλόγλειου, προσφορά του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και με την υποστήριξη πολλών φορέων). Μάθαμε ότι το εργαστήριο αυτό, που έχτισε το 1956 για τον καλλιτέχνη ο αρχιτέκτονας φίλος του J. L. Sert, αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στο έργο του Μιρό, γιατί έγινε πιο ελεύθερος και τολμηρός στο νέο αυτόν και μεγάλο χώρο δημιουργίας του.

    Είδαμε κι ένα έργο του,μισοκαμένο, που είχε θεωρηθεί χαμένο και είναι το πιο πρώιμο που διασώζεται. Το έργο αυτό γλίτωσε όταν ο σπουδαίος καταλανός καλλιτέχνης είχε κάψει πολλά πρώιμα έργα του.

   Η πολιτισμική αυτή συνάντησή μας με την τέχνη ενός από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, μας  έδειξε και μας έπεισε για άλλη μια φορά για την σπουδαιότητα τέτοιων επισκέψεων και «ανοιγμάτων» που πραγματοποιεί το σχολείο μας στη γνωριμία μας με τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες.  

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Print PDF

 

Σήμερα  Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  των  μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από το Δ/ντή του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γ.Ν. Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, κ. Θεοδωρίδη Θωμά. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις και θεώρησαν πολύ εποικοδομητική την ενημέρωση που διοργανώθηκε.

Συλλογή Φωτογραφιών

Print PDF